Bíró ZSolt A Magyar Polgári Párt Elnöke

A Magyar Polgári Párt álláspontja tiszta és világos, mi a keresztény családmodellt támogatjuk. Ez a Magyar Polgári Párt keretprogramjában is szerepel. Az október 6-án és 7-én esedékes népszavazás ezért számunkra egy lehetőség!

Nem irányul senki ellen, de alkotmányos megerősítést kap a házasság meghatározása, amely egy férfi és egy nő között jön létre és a keresztény család alapját képezi. Továbbá, fontos néhány tévhitet is eloszlatni, mint például azt, hogy nekünk kisebbségben élőknek nem szabadna intoleránsaknak lennünk egy kisebbséggel szemben. Ezzel tökéletesen egyetértek de ezúttal távolról sem erről van szó.

Ha mi őshonos kisebbségként elvárjuk, hogy Európában, Brüsszelben megértsék a különbséget az őshonos kisebbségek és a betelepülő kisebbségek között, akkor ez is egy olyan kérdés, amiben tiszta és világos a különbség. Ugyanakkor, a népszavazás körüli közvita világosan rámutat a hiányosságokra is. Magunk részéről nagyon fontosnak tartjuk a bejegyzett élettársi kapcsolat törvény általi szabályozását is! Világosan ki lehet mondani, vannak heteroszexuális párok, vannak homoszexuális párok, és házasságról akkor beszélünk, ha az egy férfi és egy nő között jön létre. Az almát is almának, a körtét körtének hívjuk, mindkettő gyümölcs, mégsem ugyanaz.

A Magyar Polgári Párt a mozgósítás mellett megpróbál egyfajta felvilágósító kampányt folytatni. A mi kampányunk arról fog szólni, hogy elmondjuk a választópolgároknak, miért fontos ez a kérdés, miért fontos mindenki szavazata. A Magyar Polgári Párt keretprogramjában rögzített gondolat szerint a keresztény felelősségtudat, a keresztény etika képezi cselekvésünk alapját. A kereszténységet mindemellett az Európai Unió politikai kohézióját biztosító nélkülözhetetlen erkölcsi és kulturális alapnak is tekintjük. Ma azt látjuk, hogy ezek az elvek veszélyben vannak. Mi tudjuk milyen jövőt szeretnénk a Kárpát-medencében és Európában, ezért bíztatunk mindenkit, egyházainkkal karöltve, mondjunk igent a keresztény házasságra és a keresztény családra!

 

Biró Zsolt,

a Magyar Polgári Párt elnöke

18-10-2018 Hírek

A tegnap a szakbizottságon, ma pedig a képviselőházi szavazáson is újra átment az a törvénytervezet, amelynek értelmében ezen túl csak akkor szüntethetnek meg vagy szervezhetnek át kisebbségek nyelvén működő osztályokat...

bővebben

01-10-2018 Hírek

Pénteken ülésezett a Magyar Polgári Párt Országos Választmánya A választmányi ülésen a párt rövid- és hosszútávú stratégiáiról folytak egyeztetések. A testület tagjai (az országos alelnökök, megyei elnökök és az MPP színeiben...

bővebben

27-09-2018 Hírek

A házasságról és a családról szóló népszavazásról, a román nyelv oktatásáról illetve a magyar tanulókat és pedagógusokat érintő diszkriminációról, továbbá a Székekyfoldön égető medvekérdésről beszélgettünk.

bővebben

kiemelt

RÓLUNK

A MAGYAR POLGÁRI PÁRT több, mint tíz éve formálódó erdélyi magyar közakarat eredménye, melynek célja az volt, hogy megteremtse a VÁLASZTÁS SZABADSÁGÁT az erdélyi magyarság számára. Erre alapoztuk az ERDÉLYI RENDSZERVÁLTÁS tervét: azt a víziónkat, hogy az értékek és érdekek sokszínűsége jegyében a közéleti és politikai pluralizmus, az őszinte és tisztázó vita, valamint az elszámoltathatóság és teljesítményelvűség váljon közéletünk újjáépítésének alapjává. Célunk az erdélyi magyar erkölcsi többség megerősítése, az új magyar összefogás létrehozása.  A MAGYAR POLGÁRI PÁRT jövőképet és cselekvési lehetőséget kíván adni mindazoknak, akik úgy gondolják, új kezdet előtt állunk Erdélyben. A MAGYAR POLGÁRI PÁRT ezért szövetségre kíván lépni azokkal, akik célul tűzték a posztkommunista korszakban kialakult demokrácia-deficit megszüntetését, mind Románia politikai rendszerének egészére, mind az erdélyi magyar közélet sajátos viszonyaira nézve. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Informálódjon a hírekről és eseményekről elsőként.

Magyar Polgári Párt ©2018 Minden jog fenntartva

Search