2020. április 07., kedd

Koronavírus-tudakozót indított az EMSZ

Éjjel-nappal elérhető Éjjel-nappal elérhető

Az Erdélyi Magyar Szövetség a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos magyar nyelvű telefonos tudakozót indít a +40 768 111 878-as számon. Mint ismeretes, az egészségügyi minisztérium által gondozott országos tájékoztató szám kizárólag románul működik.

Mezei János, az EMSZ társelnöke közölte: „a kezdeményezésünk onnan ered, hogy az elmúlt időszakban egyre több hívással kerestek engem is, és az önkormányzati vezetőinket, képviselőinket is. Kiemelten kérdeznek a kijárással, utazásokkal kapcsolatos jogszabályi háttérről, de az óvintézkedésekről, egyéb teendőkről is sokan érdeklődnek, mi pedig örömmel segítünk.” Mezei arra bátorít mindenkit, aki tanácstalan, hívja a 24 órában elérhető telefonvonalat. Kiemelte, a telefonos kezelők első sorban tájékoztatnak, válaszolnak, ha pedig segítséget kell nyújtani, megteszik az önkormányzati szereplőik által vagy szükség esetén továbbítják a témát a megfelelő helyi hatóságnak.

Az Erdélyi Magyar Szövetség munkatársai minden korosztály hívására számítanak, ezzel együtt az időseknek, nyugdíjasoknak különösen fontos lehet a tudakozó vonal. Számukra ugyanis a kijárási korlátozások és az esetleges elszigeteltség miatt a vészhelyzet külön odafigyelést igényel. Egy magyar sincs egyedül! A telefonvonal a +40 768 111 878-as számon hívható. A Telekom Románia hálózatában működik, normál díjas hívással elérhető a nap 24 órájában, illetve hétvégéken is.

Az Erdélyi Magyar Szövetség a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban naponta többször frissülő tájékoztató közösségi oldalt is működtet, amely a www.facebook.com/koronaviruserdely címen érhető el.

EMSZ / polgaripart.ro

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned