2020. április 27., hétfő

Erdélyi maszkok: miért mosdatja az RMDSZ sajtója Szabó Timeát?

Népdaltutdás: Szabó Timea és az RMDSZ pártsajtója egy kottából énekelnek Népdaltutdás: Szabó Timea és az RMDSZ pártsajtója egy kottából énekelnek

A teljes erdélyi közvélemény értesülhetett már arról, hogy Szabó Timea, a balliberálisok országgyűlési képviselője parlamenti felszólalásban rontott neki a határon túli magyar közösségeknek. Megrökönyödve hallgattuk, ahogyan követelőzve kérte számon a nemzeti összetartozás jegyében a külhoniaknak juttatott maszkokat és védőfelszereléseket. Szabó Timeától és elvi társaitól nem is várhatunk egyebet: a magyar–magyar kapcsolatok lelki és történelmi vonatkozásait nem értik, értékrendjükből adódóan nem is érthetik. Elképesztő azonban, hogy a félretájékoztatáshoz és gyűlölködéshez hathatós erdélyi segítség érkezett.

A képviselőt ugyanis a magát „függetlennek” tartó, de alig titkoltan az RMDSZ egyik szócsövének számító Transindex portál a botrányos felszólalást követően exkluzív megkereséssel szólaltatta meg.  A nyilvánvaló mosdatás szándékával készített anyagban a képviselő homlokegyenest az ellenkezőjét mondhatja háborítatlanul az erdélyi közönségnek, mint amit az Országgyűlésben összehordott. „A magyar kormány gyakorlatilag mindennel foglalkozik a járványban, csak az egészségügyi helyzettel, az életüket kockáztató egészségügyi dolgozókkal és az emberekkel nem törődik” – így talál a szó a keresztény-konzervatív értékeket következetesen támadó portál és interjúalanya között.

A kimagyarázás és mentegetőzés „szakmai színvonaláról” hadd érveljenek a továbbiakban Szabó Timea transindexes sorai: „én magam is kifejezetten büszke vagyok arra, hogy négy nagyszülőmből hárman erdélyiek, rengeteget időt töltöttem ott gyerekként. Kifejezetten bosszant, amikor a fideszesek akarnak ebből kioktatni, bármikor leénekelném őket például erdélyi népdalokból.” Melyik erdélyi magyar ne hallotta volna a román sovénok klasszikus érvelését, amikor a „vannak magyar barátaink, szomszédaink” indítással ravaszkodnak, hízelegnek, így vezetvén fel a magyarellenes gyűlölködést?

Nemrégiben Fekete Győr András RMDSZ-es meghívásán rökönyödhettünk meg. A Momentum-vezér egy társult ifjúsági szervezet konferenciáján szónokolhatott a nemzeti kormány leváltásának fontosságáról. Hova tovább a nemzetpolitika iránt érzéketlen baloldali haverkodással? Az is beszédes tény,  hogy Kelemen Hunor 2019-es államelnöki kampányát a néhai Gyurcsány-kormány egyik miniszterelnöki főtanácsadója is segítette. Mindezt a sajtó célzott kérdésére maga Kelemen sem cáfolta. Így nem meglepő, hogy hasonló „tanácsok” – a képviselő állítólagos erdélyi népdaltudása – segítik a pártot és sajtós udvartartását a szerecsenmosdatásban.

Nyilvánvaló: az RMDSZ vezérkarának befolyásos személyei Erdély és Magyarország kötelékének meggyengítésében érdekeltek. Ezzel keresik Bukarest kegyét. Így kerül hát egy platformra a budapesti román nagykövettől kezdve a szervilis pártsajtóig számtalan rejtőzködő partner. Máskülönben nem adnának teret rendszeresen a mérgező (félre)tájékoztatásnak az általuk birtokolt és irányított hírfelületeken.

 Az Erdélyi Magyar Szövetség közleménye

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned