Nyomtatás
2020. július 23., csütörtök

Mezei János a Hargita Megyei Tanács elnökjelöltje

Mezei János. Bejelentkezett Hargita megye jó gazdájának Mezei János. Bejelentkezett Hargita megye jó gazdájának

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) Mezei Jánost indítja a Hargita Megye Tanács elnökjelöltjének a szeptember 27-ei önkormányzati választásokon – jelentették be csütörtökön a Gyilkos-tó üdülőtelepen.

„Fontos számunkra, hogy Hargita megyében a Hargita megyei emberek dönthessék el azt, hogy ki legyen a vezetőjük” – jelentette ki Mezei János. A Magyar Polgári Párt elnöke megköszönve a társai támogatását, úgy vélte, fontos egy politikai szervezetben, hogy a tagok egyöntetűen felsorakozzanak a kezdeményezések, illetve a jelöltek mellé.

07.23. Csomortányi Mezei k
Hivatalos az Erdélyi Magyar Szövetség bejegyzése

„Azt a tudást és tapasztalatot, amit az önkormányzati munkában felhalmoztam, most hasznosítani akarom – így tudom a legjobban szolgálni Hargita megyét, illetve egész Székelyföldet” – üzente Mezei. Az EMSZ társelnöke hozzátette, ideje, hogy 12 év után újra „gazdája” legyen a térségnek. Mezei János korábban két mandátumon keresztül vezette Gyergyószentmiklós megyei jogú várost, jelenleg a Hargita Megyei Tanács képviselője.

Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke bejelentette: lezárult az EMSZ hivatalos bejegyzési folyamata, ugyanis lejárt az időszak, ameddig jogi úton megtámadhatták volna a pártszövetség indulását.

07.23. Csomortányi Mezei II k
Csomortányi István: történelmi felelősségünk, hogy mindent megtegyünk azért,
hogy Mezei János jelöltsége sikeres legyen

„Nagyon fontos lépést tettünk azért, hogy a nemzeti tábor végre egységes erőként tudjon az erdélyi magyar emberek előtt megmutatkozni” – hangsúlyozta Csomortányi. Az EMSZ másik társelnöke szerint ugyan voltak „ellendrukkerei” a folyamatnak, de jó munkát végzett mint a néppárt, mint a polgári párt csapata. Mint ismeretes, januárban a két szervezet együttes küldöttgyűlése döntött arról, hogy létrehozza az Erdélyi Magyar Szövetséget.

Csomortányi István felhívta a figyelmet, a Székelyföld „ostrom alatt áll, újra és újra csípnek le területeket”. Az Úz-völgyi és a Békást-szorost érintő viták kapcsán kijelentette: „történelmi felelősségünk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy Mezei János jelöltsége sikeres legyen, másrészt, hogy Hargita megye olyan vezetést kapjon, amely a gazda alaposságával és jó szándékával intézi az ügyeket”.

az Erdélyi Magyar Szövetség sajtóirodája / polgáripárt.ro

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned