2020. július 31., péntek

Etéd polgámresterjelöltje: épített örökség és programszervezés a turizmus receptje

Bereczki Ildikó. Hazaköltözött, hozta a tapasztalatát Bereczki Ildikó. Hazaköltözött, hozta a tapasztalatát

Bereczki Ildikó úgy döntött, hogy felvállalja: színesíti csapatunkat. Ha azt az ambíciót, lendületet átviszi a község vezetésébe, amivel ide érkezett, akkor garantálom a fejlődést Etéden – mutatta be Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke a szövetség polgármesterjelöltjét.

Bereczki Ildikó kereskedelmi vezetők, közéleti tevékenységet korábban nem folytatott. „Szeretek csapatban dolgozni, felelősséget igénylő pozícióban dolgoztam munkahelyeimen. Terveztem, hogy nyugdíjas koromban hazaköltözöm, erre korábban sort kerítettem, lemondtam a marosvásárhelyi életemet, átszerveztem a dolgokat magam körül, elfogadtam a küsmödi kihívást. A falu örömmel fogadta döntésemet, végre legyen Küsmödről is polgármester. Érzem a hátam mögött lévő támogatást, a csapat támogatását, tolnak előre engem” – beszél motivációiról az etédi jelölt.

Legfontosabb teendőjének a vízvezeték és kanalizálás kivitelezését tartja, de a telefonhálózat kiépítésére is hangsúlyt fektetne, mivel „nehezen elérhetőek a települések”. A kultúra támogatója lenne megválasztása esetén, odafigyelne a helyi értékekre: a kőrispataki szalmakalapra, az énlaki templomra, vagy akár a küsmödi harangláb turisztikai célú kihasználására.

Bereczki Ildikó hangsúlyozta, a természeti és építészeti örökség gazdasági lehetőséget teremthet az egyszerű ember számára is, azonban ehhez szükség van az infrastruktúra fejlesztésére is, hogy könnyebben elérhessék a turisták a községet, és a programszervezés tekintetében is előre kell lépni, bevonva a lakosságot, ez anyagi juttatást hoz mindenkinek.

Uh.ro / polgáripárt.ro

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned