2020. augusztus 03., hétfő

Külföldi vállalkozásából hozza tapasztalatát az EMSZ vargyasi jelöltje

Csiki Ferenc, Román Attila, Farkas Ferenc és Bálint József. [Háromszék] Csiki Ferenc, Román Attila, Farkas Ferenc és Bálint József. [Háromszék]

A Magyar Polgári Pártot képviselő Román Attila és az Erdélyi Magyar Néppártot képviselő Csiki Ferenc mutatta be pénteken az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) vargyasi polgármesterjelöltjét. Az ötvenéves, bő évtizedet külföldön dolgozó Farkas Ferenc úgy nyilatkozott, annak érdekében szeretne tenni, hogy a vargyasiak a szebb jövőt ne máshol keressék, hanem otthon találják meg, s a község ne az elöregedők, hanem fiatalok faluja legyen.

Farkas Ferenc életének fordulópontjait ismertetve elmondta: négygyermekes családba született, tanulmányait a mai Puskás Tivadar Szakközépiskolában, majd esti tagozaton Szentegyházán végezte, ahol érettségizett is. Fémforgácsolóként dolgozott a sepsiszentgyörgyi IAME-ban, a köpeci bányavállalatnál nehézgépész volt, annak megszűnése után vállalkozóként öt évig betoncserepeket készített. Külföldön először 2009-ben vállalt munkát, a kint töltött tizenegy év alatt megfordult Svédországban, Belgiumban és Németországban is.

Polgármesterként azt szeretné elérni, hogy a falu infrastruktúráját modernizálják – aszfaltozzák a mellékutcákat is, a vízhálózat mindenhova elérjen és a csatornázás legyen megoldva –, több, a fejlődéshez hozzájáruló pályázatban vegyenek részt, tenni akar azért, hogy a sportcsarnok minden évszakban használható legyen, és a fiatalok szívesen járjanak oda, a művelődési házat közösségi térré változtatná. Bár az utóbbi időben némileg visszaszorult az illegális legeltetés, de ez nem elég, sokaknak okoznak gondot a mások munkájára fittyet hányók, ezért javítani kell a közbiztonságon.

Farkas Ferenc úgy vélte, Vargyasnak jó lehetőséget jelentene, ha vendégforgalmi lehetőségeit kihasználnák: kulturális, történelmi és természeti gazdagságára vendégházakat és szolgáltatásokat lehet építeni. A községháza kész lenne pályázatokkal és partnerek felkutatásával ezeket elősegíteni – mondotta.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miként tudna együttműködni egy RMDSZ-es megyei vezetéssel, úgy nyilatkozott, meggyőződése, bárkivel megtalálná a közös szót, aki jóindulattal közeledik Vargyashoz.

Háromszék.ro / Polgáripárt.ro

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned