2019. október 09., szerda

Nem mondok le csak azért, mert ezt szeretnék az RMDSZ-es MPP-sek! Kiemelt

Újabb fejezettel bővült az forgatókönyv, amelyet már néhány éve a Magyar Polgári Párt elhallgattatásáért, feloszlatásáért dolgoztak ki azok a politikai ellenfelek, akiknek érdekei kerülnek veszélybe, ha szervezetünk valóban azokat az irányelveket követi, amelyekért eredetileg létrejött.

Az október 8-án keltezett nyílt levél, amely lemondásra szólít fel, nem más, mint egy elkeseredett próbálkozás egy olyan csoport részéről, amely azt kapta feladatául, hogy az MPP-t meggyengítse és továbbra is kiszolgáltassa. Az elkeseredettésügket mi sem mutatja jobban, minthogy pártunkon belül egyetlen fórumon sem tudják a többséget maguk mellé felsorakoztatni, sőt olyan emberekkel íratták alá nyílt levelüket, akik nem tagjai szervezetünknek.

Ez a csoport egy jó ideje dolgozik azon, hogy kívülről és belülről gyengítse a Magyar Polgári Pártot, és kihasználva azt, hogy az elnökség nem hajlandó szervezetünket lejáratni belső ügyeink kiteregetésével, azt a látszatot próbálják kelteni, hogy szakadás van a párton belül.

Ez nincs így. A még „csendes” többség az elnökség mellett áll abban a munkában, amellyel vissza kívánjuk terelni a Magyar Polgári Pártot a Biró Zsolt-féle megalkuvás útjáról, hogy újra kizárólag a nemzeti érdekképviselet pártjává váljunk.

Mi sem bizonyítja jobban a bomlasztó szándékot és az elkeseredettséget, mint hogy nem egy Országos Tanács összehívásához gyűjtöttek aláírásokat, hanem egy, ismét a párt rossz hírét keltő nyílvános levélhez.

Amíg az elnökség a párt többségének bizalmát élvezi, addig folytatjuk a megkezdett munkát, és nem fogok lemondani csak azért, mert néhány RMDSZ-es MPP-s azt szeretné.

Célunk, hogy újra megteremtsük az egységet az erdélyi nemzeti oldal keretein belül, és közös erővel lépjünk fel az erdélyi magyarság érdekében.

Gyergyószentmiklós, 2019. október 9.

Mezei János
elnök