2019. november 07., csütörtök

Magyar ember román pártok mellett ne kampányoljon! Kiemelt

A Magyar Polgári Párt mélységesen elítéli, hogy Fekete-Győr András, a magyarországi Momentum Mozgalom elnöke egy román párt, az USR-PLUS mellett folytat kampánytevékenységet.

Mint ismert, november 3-án Fekete-Győr András Kolozsváron vett részt az USR-PLUS pártszövetség kampányrendezvényén, és a Dan Barna melletti szavazásra biztatott. Felháborító, hogy a szélsőségesen balliberális nézeteket valló pártelnök ismételten megpróbálja Erdélyben folytatni nemzetellenes tevékenységét, és egy olyan román pártszövetség támogatására buzdít, melynek egyik vezetője, Dacian Cioloș a szélsőségesen magyarellenes Vatra Românească tagja volt, mely szervezet egyik legfőbb felelőse a marosvásárhelyi „Fekete márciusként” elhíresült pogrom megszervezésének.

Felhívjuk Fekete-Győr András figyelmét, hogy az erdélyi magyarság problémáinak megoldásában nem segít, ha vegyes etnikumúnak beállított, de valójában a magyarság megosztásában érdekelt pártok támogatására buzdít.
Ebben a tekintetben az is visszás, hogy a Momentum elnökét az RMDSZ-hez köthető MAKOSZ hívta meg néhány hónappal ezelőtt a Jobbágyfalván megszervezett Diákönkormányzati Szabadegyetemre. Sajnálatos, hogy az RMDSZ és a hozzá köthető szervezetek nem hagytak fel a balliberális eszmék Erdélybe importálásával és Mesterházy Attila, Bajnai Gordon után Fekete-Győr Andrást is meghívták előadónak. Ez most ütött vissza, amikor vendégük Kelemen Hunor ellenjelöltje mellett kampányol.

Gyergyószentmiklós, 2019. november 7.