2020. augusztus 05., szerda

Mezei János: jelentős tapasztalat gyűlt össze az EMSZ önkormányzataiban

Bencze Attila, Mezei János, Koncz Hunor János, Csomor Csaba és Vinczellér Árpád. Megosztják a tapasztalatot Bencze Attila, Mezei János, Koncz Hunor János, Csomor Csaba és Vinczellér Árpád. Megosztják a tapasztalatot

Az Erdélyi Magyar Szövetségben levő tudást, amit a polgármesterek az önkormányzatok vezetésével szereztek, kamatoztatni szeretnék, illetve átadják a tapasztalatot az újonnan indulóknak is – jelentette ki Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke, az EMSZ társelnöke szerdán, Székelyudvarhelyen.

„A versennyel, amit a megjelenésünkkel hoztunk a településeinkre, csak a közösség tud nyerni” – tette hozzá Mezei, aki a Hargita megyei tanács elnökjelöltje. A sajtótájékoztatón újabb udvarhelyszéki polgármesterjelölteket mutatott be a szövetség.

„A kommunizmust követően Keresztúr nagyon jó pozíciót foglalt el akár a megyében, akár az udvarhelyszéki zónában. Ez a pozíció nem jogosított fel arra, hogy ennyire kényelmesek legyünk és ennyire hátradőljünk” – jelentette ki Koncz Hunor János, Székelykeresztúr polgármesterjelöltje.

Koncz szerint a térségben a Maros és Hargita megyei települések mind „elrobogtak” Székelykeresztúr mellett. „Sajnos azt tapasztaljuk, hogy mind az egészségügy, mind a mezőgazdaság botladozik” – jelentette ki. A polgármesterjelölt szerint a székelykeresztúri embereknek arra van szüksége, hogy a várost „tisztességesen és tisztán” vezessék. Koncz Hunor János elmondta, több mint kilenc éve dolgozik a pénzügyi szektorban, olyan területen, ami jogi és közigazgatási tapasztalatokat is biztosít.

Bencze Attila, Homoródszentmárton jelöltje kijelentette: „a mellettem álló tanácsosi csapatban többnyire vállalkozók találhatóak, akik érzik annak a súlyát, hogy mit jelent egy önkormányzatot irányítani”. Bencze a tervei között ismertette egy „emberbarát” önkormányzat létrehozását, a pályázat-alapú gazdaságfejlesztést, továbbá adópolitikával is segítené a fiatalokat, azok helybenmaradását.

Csomor Csaba független jelöltként, az EMSZ támogatásával indul Bögöz polgármesteri tisztségéért. Csomor elmondta, többek között a föld- és erdőtulajdonok viszonyának rendezését, fenntartható erdőgazdálkodást, infrastruktúra-fejlesztést és egységes falukép megteremtését tervezi. A polgármesterjelölt  – a székelykeresztúri gyakorlathoz hasonlóan – több utcafórumot szervezett, amelyeket folytatni készül a község több falvában is.

az Erdélyi Magyar Szövetség sajtóirodájának közleménye

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned